Dominacija Borkovića na Grobniku

Automoto ostale vesti 26. jul. 202018:17 > 18:28
Podeli:
Dušan Borković PR tim

Srpski automobilista Dušan Borković dvostrukom pobedom započeo je učešće na šampionatu TCR Istočna Evropa na stazi Grobnik u Hrvatskoj.

U konkurenciji 18 vozača, Borković je u svom Hyundai i30N TCR sa brojem 62 tokom prvog vikenda sakupio 55 bodova, pet u kvalifikacijama, i po 25 na svakoj trci. Odličnu vožnju demonstrirao je tokom treninga, ali i na kvalifikacijama na kojima je imao najbrži krug 1:29.636 , što je bilo skoro sekund brže od drugoplasiranog Konopke.

Srpski takmičar savršeno je startovao u prvoj trci, ostavivši konkurenciju iza sebe, ali je već u drugom krugu, trka usporena izlaskom sigurnosnog automobila na stazu zbog izletanja Poljaka Simona Jablonskog. U restartu trke, na 14 minuta do završetka vozač MIRA tima je još snažnije krenuo i povećao već postojeću prednost. Tako je bilo do samog cilja kroz koji je Borković prošao prvi sa 7.9 sekundi razlike u odnosu na drugoplasiranog Vesnića. Borković je apsolutno dominirao i u drugoj trci i sa čak 12 sekundi prednosti prošao kroz cilj, pa se tako još jednom tokom prvog trkačkog vikenda popeo na pobedničko postolje i podigao pehar. Srpska himna se tako danas dva puta čula na stazi Grobnik.

U okolnostima koje su nas zadesile i koje u potpunosti diktiraju ovu sezonu, mogu reći da sam zadovoljan onim što sam pokazao nakon duge pauze. Tokom karantina radio sam i na psihičkoj i fizičkoj pripremi, ali sam u automobil seo tek kada smo stigli na Grobnik. Bio sam siguran da će moj dobar start uticati na ishod trka i to se i desilo. Ogromna želja za vožnjom i novim pobedama je takođe uradila veliki deo posla. Maksimalan broj bodova na stratu daje mi dobar vetar u leđa za nastavak šampionata. Želeo bih posebno da zahvalim MIRA timu na odlično pripremljenom automobilu i profesionalno odrađenom poslu tokom čitavog trkačkog vikenda. Takođe, posebno bih se zahvalio svim svojim fanovima, Srbiji i svim sponozorima“, rekao je Borković nakon podijuma.

Borković će sledeću rundu takmičenja voziti na Slovakiaringu od 21. do 23. avgusta.