Pavloviću dva podijuma na Nirburgringu

Podeli:
Fotospeedy

Srpski automobilista Miloš Pavlović u subotu je vozio dve trke na Nimburgringu u okviru Lamborgini Super trofej takmičenja i obe je završio na podijumu.

Pavlović je sa timskim kolegom Raulom Guzmanom zauzeo drugo i treće mesto i tako se učvrstio u vođstvu u generalnom plasmanu.

Za obe trke, Pavlović i Guzman su u petak na kvalifikacijama izborili petu startnu poziciju i bilo im je potrebno mnogo truda kako bi obezbedili jedno od prva tri mesta. Guzman je tokom svog dela vožnje u prvoj trci uspeo da nadoknadi jedno mesto, a posle odlično odraženog posla ekipe Target rejsinga tokom zamene guma i vozača, Pavlović je odmah napao rivale. Na ruku mu je išao i izlazak sigurnosnog vozila na stazu i Srbin je na kraju zauzeo treće mesto, ali je posada osvojila bodove za drugu poziciju u PRO kategoriji.

U drugoj trci, Pavlović je vozio prvi „stint“ i već na startu je popravio poziciju za jedno mesto, a potom je i Guzman posle još jednog sjajno odrađenog pit-stopa dobio priliku da napreduje do trećeg mesta.

Uspeli smo da se u Nirburgringu popenjemo na pobedničko postolje dva puta što je super rezultat. Povećali smo vođstvo u šampionatu sa sedam na devet poena. Sad je važno da se koncentrišemo na sledeći trkački vikend i pokušamo da poboljšamo performanse automobila i da se u Barseloni pojavimo još jači, kako bismo uspeli da nastavimo pohod ka šampionskoj tituli. Hvala ekipi Target i timskom kolegi Raulu, nastavljamo borbu,“ izjavio je Pavlović.

Fotospeedy

Pavlović i Guzman su lideri sa po 49 bodova, dok je treći Din Stonmen (Bonaldi) sa 40.

Sledeće dve trke na programu su 10. i 11. oktobra na stazi Katalunja nadomak Barselone.