Preti mu doživotna suspenzija, on objavio povlačenje

Podeli:
Screenshot

Italijanski vozač kartinga Luka Korberi, koji je proteklog vikenda skrenuo pažnju na sebe sramnim potezom na Svetskom prvenstvu, izvinio se zbog svog poteza i objavio da se više neće baviti auto-moto sportom.

Korberi je trenutno pod istragom Svetske automobilske federacije pošto je tokom trke u italijanskom Lonatu u nedelju bacio branik svog kartinga na Paola Ipolita, sa kojim je imao kontakt krug ranije. Kasnije je došlo i do njihovog fizičkog okršaja u park fermeu, a u sve se umešao i Korberijev otac, inače vlasnik staze na kojoj je trka vožena.

Povezano

Predsednik Komisije FIA za karting Felipe Masa okarakterisao je takvo ponašanje neprihvatljivim i najavio da će svi umešani pretrpeti posledice.

23-godišnji Korberi se oglasio na društvenoj mreži Fejsbuk u ponedeljak i tom prilikom se izvinio zbog svojih postupaka.

Želeo bih da se izvinim auto-moto zajednici zbog toga što sam uradio. Ne postoje izgovori kojima bih mogao da opravdam toliko sramotan čin. To je nešto što nisam nikada uradio tokom 15 godina karijere i nadam se da nećemo videti da neko isto tako nešto uradi u budućnosti. Posle trke, kada me je pozvala direkcija trke tražio sam im da mi oduzmu licencu jer sam bio svestan svojih nepopravljivih grešaka, ali kao što su mi već rekli oni nemaju moć da to urade. Tako je zapisano u pravilniku, tako da molim sve da ih ne osuđuju jer su radili svoj posao najbolje što su mogli. Iz tog razloga sam odlučio da ne učestvujem ni u jednom drugom auto-moto takmičenju do kraja života. Nije to samokažnjavanje, već je ispravna stvar”, naglasio je Korberi.


Svetska automobilska federacija još nije donela nikakvu odluku po pitanju Korberija, osim da je on diskvalifikovan sa nedeljne trke, a veliki broj iz auto-moto sporta zatražilo je da mu bude izrečena doživotna suspenzija.