Pehovi nastavljaju da prate posadu 'Target resinga'

Automoto ostale vesti 14. nov. 202020:35 > 20:36
Podeli:
Fotospeedy

Na prvoj trci poslednjeg trkačkog vikenda u okviru ovogodišnjeg Lamborgini Super Trofeo takmičenja, posada sa startnim broj 41 ostala je bez sigurnih bodova u poslednjem krugu trke posle bizarnog mehaničkog problema – otpadanja točka!

Srpsko-meksička posada, Miloš Pavlović i Raul Guzman, je i pre same trke napravila veliki podvig samim pojavljivanjem na stazi ‘Pol Rikar’, imajući u vidu da je prethodni trkački vikend u Belgiji završen strahovitim udesom Raula Guzmana u kojem je mladi Meksikanac, srećom, prošao bez težih povreda, ali je ‘hurakan ST evo’ u potpunosti uništen. Ekipa ‘Target rejsing’ je uložila veliki napor i nabavila drugi automobil kako bi Pavlović i Guzman nastavili borbu za titulu koja još nije bila izgubljena, a veliko ohrabrenje bilo je treće mesto na startu pretposlednje trke sezone koje je tokom kvalifikacija izvojevao srpski automobilista.

Miloš Pavlović je i započeo subotnju, iskusno je zadržao poziciju na startu i Guzmanu ‘predao’ automobil na mestu koje je garantovalo izlazak na podijum. Mladi Meksikanac, još ‘rovit’ posle nesreće od pre samo nekoliko nedelja, na početku svog ‘stinta’ brzo je izgubio nekoliko mesta, ali se hrabro vratio u borbu sa rivalima dočepavši se četvrte pozicije. Prva trojica su mu u tom trenutku odmakla, ali je on uspeo da napravi razliku u odnosu na vozače iza, pa je u poslednjem segmentu trke mirno čuvao poziciju koja je donosila dragocene bodove, veoma važne za samopouzdanje posle teškog vikenda u Belgiji.

Na žalost, samo pola kruga pre kraja trke, neverovatni pehovi za Meksikanca su se nastavili, pošto Guzmanu sa ‘hurakana’ iznenada otpada zadnji levi točak, čime je trka završena pre vremena!

Na ovaj bizaran način završilo se sjajno izdanje posade sa startnim brojem 41, a time su ujedno nestale i sve nade za osvajanje titule koja je na početku godine, naročito posle pobede na prvoj trci, bila veoma dostižan cilj.

„Odustajanje u poslednjem krugu trke celu situaciju čini još težom! Šta da se radi, bavimo se tehničkim sportom i potrebno je da sve funkcioniše kako treba da bi se došlo do pozitivnog rezultata. S obzirom na ovaj peh, naše šanse da osvojimo šampionat više ne postoje, pa ćemo sad dati sve od sebe da ovogodišnju sezonu završimo na što bolji način, po mogućstvu na podijumu na kraju nedeljne trke kojom se okončava šampionat“, rekao je posle trke Pavlović.

Druga trka u Francuskoj, poslednja ove sezone u Lambrogini Super Trofeo takmičenju, na programu je u nedelju, 15. novembra, u 9.10 časova.