Kastera: Reli Dakar ide po planu od 3. do 15. januara

Automoto ostale vesti 25. nov. 202015:09 > 15:15
Podeli:
Reuters, Hamad I Mohammed

Reli Dakar bi trebalo da se sprovede po planu sledeće godine, rekao je David Kastera, direktor jednog od najtežih sportskih takmičenja na svetu.

Dakar Reli 2021 biće zapravo 43. izdanje i drugo u Saudijskoj Arabiji, gde je preseljeno 2020. godine, nakon što je Južna Amerika bila domaćon od 2009. do 2019. godine.

Razgovarali smo sa vlastima. Prihvatiće sve, ali uz uslove – biće potreban PSR test. Sigurnosna kontrola je takođe potrebna zbog KOVID-19”, rekao je Kastera.

Prema njegovim rečima, bivak će biti zatvoren za posetioce svih 15 dana.

Nećemo primati goste ni VIP posetioce”.

Po mišljenju Kastere, u ovom slučaju, Reli Dakar bi mogao da ima koristi od drugih trka.

Sve vreme učesnici će nositi kacige, a noću ćemo imati bivak sa dobrom kontrolom – niko neće ući, ni izaći.

Dodao je da u isto vreme nijednom nije sumnjao u odražavanje relija Dakar.

Trka će započeti 3. januara u drugom po veličini gradu Saudijske Arabije – Džedi, gde će se i završiti, 15. januara.

Na taj način Džeda će 2021. godine biti domaćin dve najveće automobilske trke na svetu, nakon što je pre dve sedmice najavljeno da će ovaj grad biti domaćin prve Velike nagrade Saudijske Arabije u Formuli 1, krajem novembra.

U prvom izdanju Dakar relija u Saudijskoj Arabiji, pobedu među automobilistima ostvario je Karlos Sainc sa Minijem, što je za dvostrukog šampiona sveta u reliju, bio treći trijumf na ovom prestižnom takmičenju.

Španac će i 2021. godine nastupiti u svom Miniju. Kod motociklista, poslednju titulu ugrabio je Amerikanac Riki Brabek na Hondi.