Borković 11. i 14. u Francuskoj

FOTO: PR Tim Dušan Borković

Dušan Borković osvojio je 11. i 14. mesto tokom drugog trkačkog vikenda u TCR Evropa šampionatu u svom Audi RS 3 LMS na stazi Pol Rikard u Francuskoj. Stigao je do 12 bodova i sada ukupno ima 48 poena.

Tokom celog vikenda srpski automobilista je imao velike problem sa menjačem, pa je obe trke počeo sa začelja. U prvoj je momak iz Pančeva odlično startovao. Probio se za nekoliko pozicija, ali je došlo do sudara u kojem je učestvovao i Borković.  Završio je na 15. mestu, međutim posle naknadne diskvalifikacije još jednog vozača popeo se za jedno mesto i uzeo tri boda.

povezane vesti

Dušan je u drugoj trci krenuo sa 19. mesta. Popeo se na 12. pozciju, a onda je u finišu došlo do novog incidenta. Borkovića je u samom finišu prilikom obilaska Leonova, udario Gavrilov zbog čega je vođena istraga, nakon koje je utvrđeno da je srpski vozač drugu trku završio na 11.mestu i osvojio novih  devet poena.

„Čim su krenuli problemi sa automobilom još tokom prvog treninga, naslutio sam da će ovo biti vikend bez rezultata koji se očekuju od mene. Ja sam se već okrenuo ka sledećoj trci kada ću biti oslobođen ovog balasta od 50 kg koji sada imam zbog uspeha na kvalifikacijama u Slovačkoj prethodnog trkačkog vikenda. Nadam se da ću na Zandvortu borim za ulazak u prvih pet.“, rekao je Borković.

Treći trkački vikend TCR Evropa šampionata biće održan na stazi Zandvort u Holandiji, 19. i 20. juna.

Komentari

Vaš komentar