Dve osobe poginule, a 11 povređenih na reliju u Belgiji

Mesto nesreće
BRUNOxFAHY 48891116

Dvoja tinejdžera poginulo je u sudaru na belgijskom reliju Kondro-Huj u blizini grada Vanze, kada je jedan od vozača skrenuo sa puta i udario u grupu gledalaca.

Nesreća se dogodila kada je Škoda Fabija R5, u kojoj se nalazila posada Emerik Reri/Fabris Henri, izletela sa staze i uletela u grupu gledalaca. U nesreći su poginuli 16-godišnja devojka i 18-godišnji mladić, a povređeno je još 11 osoba.

Niko od povređenih nije u kritičnom stanju. Vozač i suvozač su takođe prebačeni u bolnicu, ali nisu teže povređeni i policija tek treba da ih ispita. Tužilaštvo istražuje okolnosti nesreće.

Vozilo tek treba da bude pregledano, ali se pretpostavlja da su udes izazvali loši vremenski uslovi i klizava podloga.

„Automobil je udario u zidić, sleteo na bok i potom udario u grupu gledalaca, koji su se nalazili u zabranjenoj zoni“, saopštili su organizatori.

Tužilac, međutim, ističe da za sada nije jasno da li su poginuli bili na prostoru koji je bio zabranjen za javnost.

„Auto se zaustavio u komšijinom dvorištu“, rekao je jedan od svedoka za belgijsku TV.

Na lice mesta stiglo je nekoliko vatrogasnih vozila i vozila hitne pomoći, a u bolnici u Haju je nakon nesreće otvoren krizni centar.

Čelnici relija su odmah neutralizovali 17. brzinski ispit i otkazali poslednju deonicu relija. Neće biti podijuma ni dodele nagrada.

Ovo nije prva fatalna nesreća tokom relija Kondroza. Pre četiri godine, 52-godišnji suvozač Rik Vanlesen poginuo je prilikom izletanja automobila.

Belgijski mediji prenose da su 2011. godine dva gledaoca poginula kada je automobil udario u most, nakon čega je „kiša“ teškog kamenja završila u publici, pri čemu su dve osobe poginule. Pre 19 godina na mitingu je poginuo i 14-godišnji dečak.

Komentari

Vaš komentar