Ema Kimilainen: Tražili mi toples za mesto u timu

Automoto ostale vesti 30. dec. 202011:29 > 11:38
Podeli:
Emma Kimiläinen
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Ema Kimilainen-Liuski je jedna od dama koje pokušavaju da se probiju u auto-moto svet koji godinama već važi za isključivo muški. Finska automobilistkinja je nedavno podelila sa javnošću priču o tome kako su je ucenjivali za mesto u seriji Indi Lajt.

Ema Kimilainen trenutno vozi u W Seriji u kojoj se nadmeću isključivo dame i koja je u nivou Formule 3. Ona je tokom svoje karijere bila takođe i u Skandnavskom šampionatu turističkih vozila, u Formuli PAlemr audi, a probala je da se izbori i za mesto u Indi Lajtu. Radi se o takmičenju koje pravi američki Indikar. Ipak kada je tamo probala da se domogne sedišta, nije sve išlo po planu.

Ona je dobila sponzora da se takmiči u Indi Lajtu ali joj nije rečeno o kome se tačno radi.

Išla sam tamo i htela sam da saznam više. Zvala sam i dobila sam odgovor da je bio nekih nesporazuma. Dogovorila sam slikanje u bikiniju, ali su onda rekli da moram da se slikam u toplesu. Pitala sam šta se dešava i onda mi je bilo jasno da je sponzor jedan muški magazin„, rekla je Ema.

Ovo se inače dogodilo pre deset godina, a od tada je Kimilainenova prešla preko ovog incidenta i namerava da se i naredne godine takmiči u W seriji.

Nisam imala reči za količinu podrške koju sam dobila. Neverovatno je teško reći stvari poput ovih jer ne želiš da ti negativno utiču na karijeru. Neću da se žalim i da pričam šta bi bilo kad bi bilo, moj put nije završen. Hajde da se trkamo!„, poručuje Ema.

 

Komentari

Vaš komentar