Janko Railić – budućnost srpskog motokrosa

Automoto ostale vesti 8. jun. 202110:483 komentara
Podeli:
FOTO: Maxim Zubaniuc

Iako je tek nedavno postao punoletan, Janko Railić već godinama blista na motokros stazama širom Srbije.

Momak iz Novog Sada je već tri puta bio šampion države. U klasi MX 85 slavio je 2015. godine, da bi 2018. i 2020. bio najbolji u klasi MX 2. Jankova ljubav prema motorima počela je veoma rano.

Otac Veselin mi je sa pet godina kupio motocikl. Kada je video moj talenat odlučio je da se već sa devet godina oprobam na takmičenju u motokrosu. Tako je sve počelo. Sve što sam do sada napravio najviše dugujem ocu, kao i mom prijatelju i kolegi Nemanji Vemiću, koji mi od samog početka pomaže da budem što bolji u ovom lepom sportu“, kaže Ralić.

Učenik trećeg razreda Elektrotehničke škole u Novom Sadu imao je u karijeri nekoliko sjajnih pobeda. Ipak u prvi plan stavlja jedno takmičenje.

U najlepšem sećanju mi je trka u Tovariševu za šampionat Srbije prošle godine, gde sam u obe trke ubedljivo trijumfovao“, ističe Ralić.

Motokros je sport koji se vozi na izuzetno teškim i zahtevnim stazama.

Svaka je interesantna na svoj način. Za mene je ona sa najzanimljivijim elementima i gde najviše volim da vozim staza u Globarima, u blizini Kruševca. Na ovoj stazi se vozi i Istočno-evropski i Balkanski šampionat, svake godine je posećuju vrhunski asovi. Od evropskih staza izdvojio bih Samokov u Bugarskoj“.

Posle dobre rezultat u Srbiji, član motokros kluba „Ere“ iz Arilja planira da se u narednom periodu oproba i na međunarodnoj sceni.

Voleo bih da vozim Istočno-evropski šampionat u klasi MX. Još jedan izazov zbog kojeg željno iščekujem narednu sezonu je što ću prvi put preći na motocikl Jamaha model 2021, nadam se, u brendiranom timu Jamaha Platner“, zaključio je mladi as.

 

Komentari

Vaš komentar