Leb ponovo, Al Atijah sve bliži konačnom trijumfu

Automoto ostale vesti 12. jan 202313:184 komentara
REUTERS/Hamad I Mohammed

Francuski vozač Sebastijen Leb (Bahrain Raid Xtreme) stigao je do četvrte uzastopne etapne pobede zaredom, a pete ukupno na ovogodišnjem izdanju Relija Dakar u Saudijskoj Arabiji, ali je njegov zaostatak u ukupnom poretku za vodećim Naserom Al-Atijahom (Tojota) iz Katara i dalje veći od 90 minuta.

Leb je 427 km dugačku etapu od Šabaha do Empti Kvotersa savladao za nešto manje od tri sata (2:56:14), dok je vodeći Al-Atijah kasnio šest minuta i 42 sekunde.

povezane vesti

Ukoliko se ne dogoode neke velike poteškoće u poslednje tri etape, katarski vozač bi trebalo da peti put u karijeri osvoji pobednički trofej na Reliju Dakar.

U konurenciji motociklista došlo je do promene na vrhu ukupnog poretka, na kojem se sada nalazi Amerikanac Skajler Hous (Husqvarna), iako je današnju etapu završio na četvrtom mestu.

Do danas vodeći Argentinac Kevin Benavides (Red Bull KTM) bio je tek deseti i pao je na treće mesto ukupnog redosleda sa dve minute i 44 sekunde zaostatka. Na drugom mestu je Australijanac Tobi Prajs (Red Bull KTM) koji za Housom zaostaje samo 28 sekundi.

U petak će se karavana vratiti u Šabah u etapi dužine 376 km.

Komentari

Vaš komentar