Petruči: Predložio sam Rosiju da mu budem suvozač na Dakaru

Automoto ostale vesti 11. jan 202215:531 komentar
Podeli:
Danilo Petruči, Valentino Rosi
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Italijanski motociklista Danilo Petruči trenutno se takmiči na Dakaru, a kaže da se veliki broj njegovih rivala iz Moto GP šampionata raspitivao o toj avanturi, kao i da je među njima i Valentino Rosi.

Povezano

Obojica Italijana su se na kraju prošle sezone oprostili od kraljevske klase, ali su se odlučili da na drugačije načine nastave svoje karijere. Devetostruki svetski šampion se prebacio na četiri točka i takmičiće se u kategoriji GT automobila, dok je Petruči debitovao na Dakaru, a tek ga čeka izazov u Sjedinjenim Državama sa Dukatijem.

Mlađi od dvojice Italijana je prošle nedelje ispisao nove stranice istorije trijumfom na petoj etapi Dakara, čime je postao prvi nekadašnji vozač Moto GP šampionata kojem je to pošlo za rukom. Petruči je, inače, zbog kvara vrlo brzo ispao iz konkurencije za pobedu na najtežem reliju na svetu, ali je odlučio da nastavi da vozi da bi prikupio iskustvo za narednu godinu.

„Ovih dana me je veliki broj vozača pitao za Dakar. Razgovarao sam i sa Valentinom, koji me je pitao kako sve izgleda i rekao sam mu da bih voleo da ga vidim za volanom na Dakaru, a da mu ja budem suvozač. Trkač kakav je on bi mogao i da pobedi, ali nisam baš siguran da li bi to učinio da ga ja navodim. Valentinu baš i ne odgovara raspored na Dakaru, ali automobilisti kreću kasnije, tako da bismo i mogli to da učinimo“, rekao je Petruči u intervjuu za GPOne.

Petruči se takođe osvrnuo na činjenicu da je etapnom pobedom ispisao nove stranice istorije, kao i da to nisu uspeli mnogi, a među njima i dvostruki šampion Formule 1 Fernando Alonso.

„Mark Koma je sada supervizor na Dakaru, a bio je Alonsov suvozač. Alonso je bio treći na jednoj etapi Dakara, a kada sam ja stigao do prvog podijuma otišao sam do Kome i rekao da sam uspeo isto kao Alonso, kao i da smo sada isti, s izuzetkom nekoliko titula i nekoliko miliona evra na bankovnom računu. Zapravo sam potom uspeo da budem i bolji, pa sam se slikao i sa Džekijem Iksom, koji je bio pobednik i u Formuli1 i na Dakaru. On je legenda“, istakao je Petruči.

Ovogodišnje izdanje Dakara se održava u Saudijskoj Arabiji i traje do petka.

Komentari

Vaš komentar