Banjaja uništio Markesov rekord za pol u Aragonu

Automoto 11. sep 202114:52 > 15:007 komentara
Podeli:
xJosexBretonx

Frančesko Banjaja je osvojio pol poziciju pred Veliku nagradu Aragona i to oborivši rekord staze star šest godina. Drugo mesto ima Džek Miler, a treće Fabio Kvartararo. Peko je na ovaj način osvojio 50. pol poziciju za fabriku iz Bolonje u najjačoj kategoriji.

Najbrži na kvalifikacijama u MotoGP kategoriji je bio Frančesko Banjaja sa krugom 1:46.322. Uz njega prvi startni red će činiti Džek Miler i Fabio Kvartararo, dok su u drugom Mark Markes, Horhe Martin i Aleš Espargaro. U Q2 su još vozili Mir, Pol Espargaro, Bastijanini, Zarko, Nakagami i Bred Binder.

Na prvom izlasku na stazu briljirali su vozači Dukatija. Frančesko Banjaja je prvi postavio rezultat ispod 1:47, a ubrzo je Horhe Martin oborio to vreme. Ipak Fabio Kvartararo je pokazao u kakvoj je formi i došao je do prvog mesta, a umalo i do rekorda staze. Francuz je postavio vreme 1:46.727. Martin je imao 151 hiljaditinku zaostatka za aktuelnim liderom u generalnom plasmanu.

U drugom izlasku na stazu je Frančesko Banjaja postavio novi rekord staze. Prethodni je bio star šest godina i bio je u vlasništvu Marka Markesa. Banjajino vreme je bilo 1:46.322. Kvartararo je prvi brzi krug u drugom izlasku na stazu propustio. Imao je pretežak posao Francuz, a posle tri sektora bio na 71 hiljaditinku zaostatka za Pekom Banjajom. Tada je već bilo jasno da on ne može da dosegne rezultat vozača Dukatija, a nije postavio ni bolje vreme pa ga je sa druge pozicije zbacio još jedan Dukatijevac, Džek Miler.

Komentari

Vaš komentar