Borković vozi u TCR Evropa

Automoto 15. apr. 202112:541 komentar
Podeli:
FOTO: PR tim Dušana Borkovića

Dušan Borković voziće ove sezone evropski TCR šampionat, za titulu najboljeg na kontinentu.

Srpski as biće član NIS Petrol Racing tima u automobilu Audi RS 3 LMS sa brojem 62, u saradnji sa prošlogodišnjim šampionom TCR Evropa – Comtoyou Racing.

povezane vesti

Poverenje koje mi je ukazao Cometoyou Racing, pozivom da vozim jedan od njihovih Audija, za mene je velika čast. Nadam se da će sa pandemijom sve ići na bolje i da ću biti u mogućnosti da otputujem na svih 14 rundi takmičenja. Belgijski tim koji je prošle godine bio apsolutni šampion TCR Evropa je odličan izbor. Kao sigurnog timskog kolegu za sada imam legendarnog Toma Koronela, zbog čega sam posebno uzbuđen“, rekao je Borković.

Sezona u TCR Evropa startuje 8.maja na stazi Slovakijaring, a do kraja godine Borkovića očekuje ukupno 14 trka. Završnica šampionata je 9. i 10. oktobra na stazi u Barseloni, a sudeći po dosadašnjem spisku vozača, konkurencija u šampionatu će i ove godine biti izuzetna.

Od svih staza, samo jedna mi nije poznata, ali siguran sam da će mi u prvoj i drugoj trci trebati vreme da se naviknem na automobil koji do sada nisam vozio. Očekujem da će Audi biti posebno dobar na brzim stazama” rekao je momak iz Pančeva.

 

Komentari

Vaš komentar