Dakar: Al Atiji 11. etapa, Peterhansel juri ka tituli

Automoto 14. jan. 202118:13
Podeli:
Naser Al-Atija
REUTERS/Hamad I Mohammed

Završena je i 11. etapa čuvenog Dakar relija. U konkurenciji automobila do nove etapne pobede došao je Naser Al Atija ispred lidera Stefana Peterhansela. Ipak, Francuz se nalazi na bezbednoj udaljenosti u generalnom plasmanu.

Pred poslednju 12. etapu Peterhansel ima 15 minuta prednosti i praktično dobijenu situaciju za novu, 14. titulu. Za utehu vozaču iz Katara ostaće da će Dakar reli završiti sa najviše etapnih pobeda, pošto mu je ovo peta. Karlos Sains je završio na trećem mestu i potvrdio treće mesto u generalnom poretku.

Mnogo zanimljivije je u konkurenciji motociklista. Lider Kevin Benavides završio je etapu kao treći sa šest i po minuta zaostatka za Britancem Semom Sanderlendom. Zahvaljujući ovakvom raspletu Sanderlend je izbio na drugo mesto i sada ima četiri minuta i 12 sekundi zaostatka za vodećim Argentincem. Aktuelni šampion Rik Brabek završio je tek kao šesti, sa skoro 13 minuta zaostatka za Sanderlendom, a čak šest za Benavidesom i sada zaostaje sedam minuta i 13 sekundi za liderom, iako je pred ovu etapu imao 51 sekund zaostatka i bio je drugi.

Poslednja etapa Dakar relija na programu je u petak.

 

Komentari

Vaš komentar