Dakar: Peterhansel treći na desetoj etapi, ide ka 14. tituli

Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Deseta etapa slavnog Dakar relija vozila se u sredu, a u konkurenciji automobila najbrži je bio vozač Overdrajv Tojote Jazid Al Radži, dok je kod motociklista Kevin Benavides izbio na prvo mesto u ukupnom poretku pošto je Hose Korneho morao da se povuče iz trke posle udesa.

Etapa je bila duga 342 kilometra i vozila se od Neoma do Alule.

Al Radži, vozač iz domaće Saudijske Arabije, pretekao je zemljaka Jasira Seajdana na startu i do kraja nije ispuštao vođstvo, pa je stigao do druge pobede na Dakar reliju.

Naser Al Atija u velikoj borbi bio je brži od Stefana Peterhansela i zauzeo je drugo mesto na etapi. Aktuelni šampion bio je tek 17. na startu etape, ali ju je završio na četvrtom mestu.

Na samo dve trke do kraja relija Peterhansel je sve bliže rekordnoj 14. tituli na ovom reliju i ima prednost od 17 mintu u odnosu na Al Atiju, dok je Sains treći sa 63 minuta zaostatka.

Kevin Benavides je završio kao prvi, a aktuelni šampion Riki Brabek bio je na drugom mestu. Korneho je okončao trku kao treći uprkos udesu, ali se neće više takmičiti zbog “rizika od potresa mozga”.

Benavides je sada prvi sa 51 sekundom više od Rikija Brabeka, dok je Korneho i dalje treći, ali neće dalje učestvovati na reliju.

Do kraja relija ostale su još dve etape, a finiš će biti 15. januara u Džedi.

Komentari

Vaš komentar