Posle Dovicioza, i Rosi pravi izlet u DTM

DTM 10. jun 201917:32 > 17:33
Podeli:
© 2019 YAMAHA MOTOR RACING SRL

Prvi čovek Šampionata nemačkih turning automobila (DTM) Gerhard Berger rekao je da mu je devetostruki svetski šampion u motociklizmu Valentino Rosi obećao da će biti gostujući vozač na trci tog prvenstva u Mizanu.

Berger je planirao da ove godine na stazi „Marko Simončeli“ dođe do duela između Rosija i Andree Dovicioza, ali je ‚Doktor‘ kasnio sa donošenjem odluke. Proslavljeni austrijski automobilista je mislio da Rosi vozi za BMW, a Doviciozo za Audi, što je jedino bilo moguće proteklog vikenda.

Povezano

DTM će navodno pokušati da se dogovori sa vozačem Jamahe već za narednu sezonu, a ove nedelje će analizirati eksperiment u Mizanu – kakav je uticaj Doviciozo imao i to što su ove godine trke bile dnevne, a ne noćne.

Pratio sam šta se dešava u Mizanu, nisam gledao trke, ali znam rezultate, pratio sam Dovija. Zadovoljstvo mi je što me je Gerhard pozvao. Nažalost, ovoga puta nisam mogao da dođem, ali sam mu obećao da ću doći“, rekao je Rosi.

‚Doktor‘ svake godine tradicionalno učestvuje na Monca reliju po završetku sezone, ali je ove godine odlučio da umesto toga vozi na 12-časovnoj trci u Abu Dabiju.

Doviciozo je svoju debitantsku trku u DTM završio na 12. mestu, a dan kasnije je zauzeo 15. poziciju. 

Dvojicu Italijana novi izazovi čekaju već predstojećeg vikenda, kada je na programu Velika nagrada Katalonije Moto GP šampionata.