DTM: Revanš Rasta, Niko Miler poveo karavan

DTM 2. avg 202014:43 > 14:51
Getty Images/Alexander Hassenstein

Rene Rast (33), aktuelni šampion DTM serije, pobednik je druge trke nove sezone, vožene na stazi „SPA Frankošamp” u Belgiji.

Nemački vozač je u svom Audiju trijumfovao sa četiri desetinke prednosti u odnosu na Švajcarca Nika Milera, čime se revanširao najvećem rivalu za poraz u subotu, u trci u kojoj je zauzeo „tek” peto mesto.

Ipak, Miler će i sa drugim mestom, posle subotnjeg trijumfa, vikenda u Belgiji završiti na liderskoj poziciji i praktično povesti DTM karavan, čija će sezona trajati sve do 9. novembra.

Treće mesto u nedeljnoj trci zauzeo je Holanđanin Robin Frijns, takođe u Audiju, sa pet sekundi i tri desetinke sporijim vremenom od Rastovog.

Četvrto mesto osvojio je Britanac Džejmi Grin, petoplasirani je bio Nemac Majk Rokenfeler, a šestoplasirani je Južnoafrikanac Šeldon Van der Linde. Nekadašnji as Formule 1, Poljak Robert Kubica i drugi dan zaredom osvojio je 14. mesto.

U generalnom plasmanu DTM šampionata posle dve trke, u vođstvu je Niko Miler sa 46 bodova, drugoplasirani Rene Rast je sakupio 39, a trećeplasirani Britanac Džejmi Grin 30 bodova.

Šampionat DTM serije nastavlja se 15. i 16. avgusta na stazi „Euro Spidvej” u Lausicu (Nemačka).