Rast najbolji u promenljivim uslovima na "Lauzicringu"

DTM 22. avg. 202016:05 > 16:08
Podeli:
Getty Images/Alexander Hassenstein

Vozač Audija Rene Rast došao je do druge pobede ove sezone pošto je slavio na prvoj trci trećeg vikenda sezone Šampionata nemačkih turing automobila na stazi „Lauzicring“ u Nemačkoj.

Rast je trijumfovao u promenljivim uslovima, pošto je u direktnim duelima za pobedu bio bolji od svojih timskih kolega Nika Milera i Robina Frijnsa, koji su mu se pridružili na podijumu. Švajcarac je bio dve sekunde iza pobednika, a Frijns još tri sekunde dalje.

Miler je po kiši uspeo da se odvoji od svojih rivala, a pratio ga je Frijns, koji je prethodno pretekao Rasta. Holanđanin je prvobitno pritiskao vodećeg, ali je Miler potom uspeo da se odvoji na tri sekunde prednosti. Međutim, uslovi su počeli da se menjaju, pa se tako staza sušila, a vozači su polako krenuli u boks i Frijns i Rast su prvi od vodećih otišli po nove pneumatike, dok je Švajcarac to učinio krug kasnije.

Ispostavilo se da je to odlučilo trku, pošto je Miler izgubio nekoliko pozicija, a posustao je i Rast, da bi obojica krenuli da se probijaju. Aktuenom šampionu nije bilo potrebno mnogo vremena da sustigne Frijnsa i pretekao ga je u drugoj krivini u 27. krugu i potom se odvojio. I Miler je pretekao Holanđanina, ali mu je ponestalo vremena da bi pokušao da napadne svog rivala u borbi za titulu.

Najbolji među ostalima bio je Timo Glok, koji vozi za BMW, i to pošto je startovao sa poslednje pozicije posle izuzetno loših kvalifikacija. Njegov timski kolega Marko Vitman bio je peti, ispred još jednog vozača Audija Majka Rokenfelera.

Miler na čelu generalnog plasmana ima 121 bod, a prati ga Rast sa 88.

Druga trka na „Lauzicringu“, ukupno četvrta u poslednje dve nedelje na toj stazi, vozi se u nedelju od 13.30 i možete da je pratite na Sport Klubu 2.