Rastu nova pobeda i vođstvo u šampionatu

DTM 17. okt. 202015:04 > 15:07
Podeli:
Getty Images/Alexander Hassenstein

Vozač Audija Rene Rast trijumfovao je na prvoj trci osmog vikenda sezone u Šampionatu nemačkih turing automobila (DTM) i tako preuzeo prvu poziciju u generalnom plasmanu.

Rast, koji je slavio na obe trke prošlog vikenda na stazi „Zolder“, do nove pobede na istom mestu je došao sa nešto manje od devet desetinki prednosti u odnosu na Robina Frijnsa. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se još Ferdinand Habsburg, koji je kompletirao trostruki trijumf Audija.

Povezano

Na samom startu Rast je poveo, dok je Habsburg zadržao drugu poziciju, ispred Frijnsa. Iza njih je bilo mnogo incidenata, zbog čega je na stazu izašlo bezbednosno vozilo, a kada je trka nastavljena Frijns je polako počeo da pritiska Austrijanca i pretekao ga je pre nego što su obojica otišli u boks.

Rast je to učinio krug kasnije i povećao je svoju prednost, međutim, Holanđanin je nedugo zatim počeo da ga pritiska, da bi napravio grešku i tako je izostala borba za trijumf. Iza njih, Habsburg se odbranio od napada Džonatana Aberdina, koji vozi za BMW, a sledili su ih dvojica Švajcaraca Fabio Šerer i Niko Miler.

Zahvaljujući trećoj pobedi zaredom, Rast je preuzeo čelo generalnog plasmana i ima 10 bodova više od Milera, a 15 od Frijnsa.

Druga trka ovog vikenda na „Zolderu“ vozi se u nedelju od 13.30.