Aleks Albon u DTM šampionatu za volanom Ferarija

DTM 14. jan. 202114:05
Podeli:
Getty images/Mark Thompson

Doskorašnji pilot Red Bula u Formuli 1, Aleks Albon voziće automobil Ferarija na Nemačkom šampionatu turističkih automobila (DTM) u 2021. godini.

Tajlanđanin je izgubio svoje pilotsko mesto u taboru „Bikova” zbog nedovoljno dobrih rezultata u 2020. godini, ali je ostao pilot ekipe bazirane u Milton Kinsu, i to rezervni.

Istovremeno će učestvovati na nekim DTM trkama. Sponzorisaće ga Red Bul i to u automobilu Ferari 488 GT3, kojeg će servisirati ekipa AF Corse. Italijanski tim ima jake veze sa Ferarijem, pa je čak odgovoran i za fabričku ekipu Crnog konja na trkama Svetskog šampionata izdržljivosti (WEC).

U početku se pretpostavilo da će se Red Bul okrenuti Hondinim automobilima, ali budući da evropsko tržište nije glavni prioritet za japanskog automobilskog giganta, u prvoj godini oni neće imati svog predstavnika u ovom Šampionatu, koji će se održavati po pravilima GT3 kategorije.

Još nije jasno ko će zameniti Albona, kad ovaj bude propuštao neke trke DTM šampionata zbog obaveza u Formuli 1, ali će to najverovatnije biti jedan Novozelanđanin, koji će kombinovati učešće u DTM i Formuli E. Drugi automobil Red Bula u DTM voziće Lijam Louson, koji je bio deo akademije „Bikova” i učesnik Formule 2 u 2021. godini.

Komentari

Vaš komentar