Horner: Kritike na Maksov račun 99% neosnovane

Formula 1 27. sep 201621:53 > 21:55
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Šef ekipe Red Bula Kristijan Horner rekao je da su kritike na račun najmlađeg vozača u istoriji Formule 1 Maksa Ferstapena u velikoj meri neosnovane.

  Mladi Holanđanin se ove sezone našao više puta na meti kritika zbog svoje agresivne vožnje, posebno kada brani svoju poziciju. Čak je i direktor trka Svetske automobilske federacije Čarlo Vajting rekao da Ferstapen rizikuje da se nađe na lošem glasu ako se ne smiri, posle njegovog kontroverznog duela sa Kimijem Raikonenom tokom Velike nagrade Belgije.

Upitan da li smatra da postoji potreba da se Ferstapen zaštiti od kritika, Horner je rekao:

„Zavisi da li su osnovane ili ne, a 99% njih nije bilo. Zato ih ignorišete i nastavljate da radite svoj posao. Jedini razlog zašto se ljudi interesuju za njega je način na koji vozi. On je mlad momak, praviće čudne greške, ali uči veoma brzo. Sve je to deo njegovog razvitka i proces učenja. Videli smo to toliko puta kada se neverovatno talentovani vozači probijaju, uvek su tu kritike. Bilo je tako i sa Sebastijanom Fetelom, Luisom Hamiltonom, Fernandom Alonsom, Aertonom Senom… Bilo je mnogo primera tokom istorije“, istakao je Horner.

Horner je istakao i da je impresioniran načinom na koji se Ferstapen izborio sa svim komentarima i pritiskom koji ga prati.

„Neverovatno je umeren i čvrsto stoji na zemlji za momka svojih godina. Ima 18 godina, što mnogi često lako zaboravljaju, a ovo mu je treća sezona u jednosedima, posle veoma uspešne karijere u kartingu. Sve ono što je postigao za kratko vreme je prosto zapanjujuće. Stalno nas iznenađuje, a kako njegovo samopouzdanje, uz iskustvo, raste, presrećan sam što je u našem timu, a ne u nekom drugom“, naglasio je Horner.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda trkom za Veliku nagradu Malezije, uz direktne prenose na Sport klubu.