Hamilton: Čast je izjednačiti se sa Prostom

Formula 1 31. okt 20168:24 > 8:36
Podeli:
Clive Mason/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je posle trijumfa na Velikoj nagradi Meksika da nije mogao da veruje da se izjednačio po pobedama sa legendarnim Alenom Prostom.

Hamilton i Prost sada zajedno drže drugo mesto na listi pobednika svih vremena sa po 51 trijumfom, a ispred njih je samo Mihael Šumaher, koji se tokom karijere 91 put našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

„Sve se desilo tako brzo, tako da ne izgoleda stvarno. Veoma je čudno odrastati gledajući Prosta i Senu u Meklarenu i nadati se da ću se jednog dana i ja naći u Formuli 1 i uraditi nešto slično. Prava je čast biti tu, uz njih“, rekao je Hamilton.

Prost nije ostao dužan Britancu, pa je na Tviteru napisao:

„51 i to nije kraj. Zasluženo“.


Za Hamiltona je pobeda u Meksiku bila 30. od dolaska u Mercedes 2013. godine, posle šest sezona u Meklarenu. Zahvaljujući tom trijumfu, dve trke pre kraja aktuelni šampion ima 19 bodova manje od svog timskog kolege Nika Rozberga u borbi za titulu.

„Pokušavam da se vratim u igru. Osećam da je kasno, ali se u prošlosti pokazalo da nikada nije kasno i zato moram da nastavim da radim ono što sam radio ovog vikenda“, istakao je Hamilton.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 se nastavlja Velikom nagradom Brazila 13. novembra.