Kubica definitivno ne vozi

Formula 1 23. nov 201112:03
Podeli:

Robert Kubica, posle dugo nagađanja i nagoveštaja, ipak neće biti spreman za početak nove sezone. Poljski vozač saopštio je timu Lotus Renoa (LRGP) da se još uvek nije oporavio u meri koja zahteva vožnja bolida F1. Tim Renoa se povodom ovakve odluke vozača oglasio saopštenjem.

– Test automobil je bio spreman za njega i čitava ekipa je bila spremna. Naravno, Robert će ostati član LRGP porodice i u 2012. godini, kao što je to i danas. Razgovaraćemo o produžetku ugovora. Iako su ovo razočaravajuće vesti, Reno tim će u narednom periodu razmotriti tržište i pronaći odgovarajućeg kandidata za mesto vozača u zimskoj sezoni testiranja – stoji, između ostalog u saopštenju LRGP ekipe.

Poljski vozač takođe je prokomentarisao ovakvu odluku.

– Iako sam naporno radio u prethodnih nekoliko nedelja, došao sam do zaključka da još uvek nisam potpuno spreman da bih se upustio u izazove koje donosi nova sezona. Pozvao sam tim i obavestio ih o situaciji. Bilo je teško doneti ovakvu odluku, ali je to razuman potez. Znam da se Reno sprema za sledeću godinu, pa ne bi bilo pošteno da sam i dalje odlagao rok za konačan odgovor. Što se mene lično tiče, oporavak teče ohrabrujuće dobro, ali mi treba još vremena da bih bio stoprocentno spreman – rekao je Kubica.

Robert Kubica doživeo je nesreću na reliju u Italiji, početkom februara ove godine, kada je posle udesa doživeo višestruke prelome ruke.

Author: Sportal