Berger: Verlajn, ne Botas, pravi vozač za Mercedes

Formula 1 13. jan 201718:29 > 18:31
Podeli:
Lars Baron/Bongarts/Getty Images

Bivši vozač Formule 1 Gerhard Berger veruje da Valteri Botas nije bio dovoljno bolji od svog timskog kolege Felipea Mase u Vilijamsu da bi zaslužio mesto u Mercedesu, pre Paskala Verlajna.

Nemački tim još nije potvrdio ko će biti timski kolega Luisa Hamiltona u predstojećem šampionatu posle iznenađujućeg povlačenja Nika Rozberga pet dana pošto je osvojio titulu.

Botas je prvi pik Mercedesa, iako se u prvi mah činilo da će Verlajn, koji je član Mercedesovog juniorskog programa, dobiti priliku. Mladi Nemac bi na kraju trebalo da završi u Zauberu.

Berger, međutim, smatra da bi logičnije bilo da Mercedes izabere Verlajna, pošto je već deo porodice.

Izabrao bih Verlajna da bih naglasio svoj sopstveni juniorski program. Verlajn je bio impresivan u tom programu. Videćete koliko je zapravo dobar kada mu date vrhunski bolid“, rekao je Berger.

Austrijanac naglašava da bi Mercedes više rizikovao angažovanjem Verlajna, ali da Botas nije bio dovoljno dominantan u Vilijamsu prošle sezone.

U poređenju sa Botasom, Verlajn je rizik, definitivno. Zbog toga je možda pametno rešenje ono koje vam prvo ne padne na pamet. Imam visoko mišljenje o Botasu, brz je, timski je vozač, dobra osoba i zaslužio je šansu da sed dokaže. S druge strane, nije uništio Masu dovoljno da bismo rekli da je pravi izbor“, naglasio je Berger.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Australije 26. marta.