Zvanično: Botas u Mercesedu

Formula 1 16. jan 201716:37 > 16:44
Mark Thompson, Getty Images Sport

Sada je i zvanično - Valteri Botas voziće u ekipi Mercedesa sa Luisom Hamiltonom.

Vilijams je odlučio da dozvoli Botasu da pređe u Mercedes, a istovremeno su potvrdlili i da je Felipe Masa zvanično odustao od penzije i da će se priključiti njihovom timu.

„Ogromna je stvar voziti Srebrnu strelu ove godine“, rekao je Botas.

„Jedva čekam da počnem da radim punom parom. Moj cilj je da odmah u prvoj trci osvojim bodove i garantujem vam da ću dati sve od sebe u svakoj trci. Želeo bih da se zahvalim svima u Mercedesu na ovoj ukazanoj prilici“, rekao je Botas i dodao:

„Ovo mi je peta sezona u Formuli 1. U Vilijamsu sam stigao do devet podijuma, ali još uvek čekam na svoju prvu pobedu tako da je to moja prva ‘misija'“.

Botas je zadovoljan i što će za kolegu imati trostrukog svetskog šampiona.

„Mislim da ćemo Luis i ja biti odličan tandem. Veoma ga poštujem kao čoveka i kao vozača“, kaže Botas, sada i zvanično naslednik Nika Rozberga u Mercedesu.

Toto Volf smatra da je Botas idealan vozač za zadatak koji je pred njim.

„Mislim da se Valeri odlično uklapa u naš tim. Kao vozač je veoma brz, ali ono što je najvažnije mislim da je dobar čovek i sjajan momak. On je neko ko deli našu strast i vrednosti. Skroman je i iskren i veoma vredan radnik“, zaključio je Volf.

U istom danu, potvrđene su još dve velike vesti.

Felipe Masa se vraća u bolid praktično i pre nego što je „pošteno“ otišao u penziju, a Paskal Verlajn je predstavljen kao novi vozač Zaubera čime je stavljena i konačna tačka na spekulacije da bi mladi vozač mogao da sedne u Mercedesov bolid.