Volf: Hamilton zadovoljan dolaskom Botasa

Formula 1 19. jan 201715:22 > 15:23
Getty images, Lars Baron

Direktor Mercedesa Toto Volf istakao je da je prvi vozač tima Luis Hamilton zadovoljan je odlukom da Valteri Botas zameni Nika Rozberga. Hamilton i Rozberg su imali napet odnos koji je pravio probleme u Mercedesu, što Volf ne očekuje dolaskom Finca.

„Luis je rekao da je Valteri odličan momak, jedan od onih s kojima se odlično slaže u F1, i misli da je dobar izbor. Mislim da će dobro sarađivati, to je nov odnos u kojem nema animoziteta. Biće teških trenutaka, ali mislim da njihove ličnosti odgovaraju ekipi i da će biti lakše kontrolisati to nego ranije. Ali možda grešim“, rekao je Volf.

Botas je potpisao ugovor na jednu sezonu uz opciju da se produži, ali javnost smatra da će Mercedes potom pokušati da dovede Sebastijana Fetela ili Fernanda Alonsa kojima ističe ugovor na kraju 2017.

„Ne bismo izabrali Valterija da ne verujemo da je dovoljno dobar za tim. Tržište je vrlo dinamično u ovom trenutku, sledeće godine će biti dosta opcija, neki mladi vozači, Sebastijan, Fernando, Alonso, mnogi drugi. Ali verujemo da on poseduje kvalitet da ostane dugo godina u timu, videćemo kako sezona bude tekla“, zaključio je Volf.

Nova F1 sezona počinje 26. marta u Melburnu.