Alonso bi mogao da napusti Meklaren usred sezone

Formula 1 27. mar. 201715:46 > 15:49
Podeli:
Clive Mason/Getty Images

Nekadašnji vozač Formule 1 Mark Veber veruje da je situacija u Meklarenu toliko loša da bi Fernando Alonso mogao da odluči da napusti tim usred sezone.

Alonso se na otvaranju sezone u Australiji borio za bodove, ali je odustao u samom finišu utakmice zbog problema sa vešanjem. Njegov timski kolega Stofel Vandorne je uspeo da dođe do cilja, ali je zauzeo 13. mesto i čak je imao najbrži krug bolji od Alonsovog.

Veber veruje da postoje male šanse za napredak Meklarena tokom ovogodišnjeg šampionata i da se ne bi iznenadio da Alonso napusti tim pre isteka trogodišnjeg ugovora.

Alonso bi mogao da ode iz tima. Možda Stofel dobije novog timskog kolegu ubrzo. Mogu da zamislim da će se to desiti, da Alonso neće završiti sezonu u timu. Veoma je frustrian. Fernando nije u Formuli 1 da bi osvajao šesto ili sedmo mesto. Ne interesuju ga bodovi, on želi da se bori za podijume“, naglasio je Veber.

Da li bi Alonso u slučaju da se Veberova predviđanja ispune potražio novo mesto ili bi se povukao, nije jasno.

Za dvostrukog svetskog šampiona je bio zainteresovan Mercedes kada je Niko Rozberg objavio povlačenje, ali ga Meklaren nije pustio. Valteri Botas je u januaru potpisao jednogodišnji ugovor sa nemačkim timom, zbog čega su se pojavile spekulacije da bi Alonso mogao da se pridruži Luisu Hamiltonu u Mercedesu sledeće godine.

On je sjajan momak i veliki uspesi su još pred njim. Potreban nam je takav talenat u Formuli 1“, istakao je Veber.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nas
tavlja se 9. aprila trkom za Veliku nagradu Kine.