Alonso o sebi u trećem licu: Kao da sam u depresiji

Formula 1 6. apr. 201720:07 > 20:09
Podeli:
Clive Mason/Getty Images

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso negirao je mogućnost da bi mogao da napusti Meklaren usred sezone.

Španac je imao velike probleme sa Hondinim novim motorom tokom predsezonskih testiranja, ali se borio za bodove na otvaranju sezone u Australiji. Međutim, baš u Melburnu, nekadašnji vozač Formule 1 Mark Veber nagovestio je da bi ukoliko Meklaren ne napravi napredak Alonso mogao da napusti tim u toku sezone.

Radije bih bio ovde, nego u supermarketu u svom rodnom gradu. U svakom intervjuu sa nekim bivšim vozačem Formule 1, uvek ga pitaju o Alonsu i šta misle koliko je teška situacija. Svi se ponašaju kao da su bliski sa mnom i izgleda kao da sam u depresiji, a to je daleko od istine. Dajem sve od sebe u Formuli 1, spremniji sam nego ikada ranije“, rekao je Alonso.

Alonso je za Veliku nagradu Australije rekao da mu je to bila jedna od najboljih trka u životu, iako je nije završio, zbog kvara.

Tim u ovom trenutku nije konkurentan, tako da ne možemo ništa da uradimo iz dana u dan. U isto vreme, tim očekuje od mene neki veliki rezultat, kao u Australiji, kada su svi očekivali da ćemo biti poslednji. Ako i za Kinu kažu da ćemo biti poslednji, nadam se da će Alonso biti među osvajačima bodova“, istakao je Alonso.

Međutim, španski automobilista kaže da mu je teško da shvati kako je Honda napravila korak unazad sa svojim motorom.

Radimo vredno mesecima da bismo se borili za pobede i pobede, a ako to ne možemo, moramo da promenimo situaciju. To tražimo. Ovde smo da bismo pobedili, ne pobeđujemo i moramo da promenimo nešto“, naglasio je Alonso.

Alonsu ugovor sa britanskim timom ističe na kraju sezone, a već dugo traju spekulacije da bi mogao da se pridruži Luisu Hamiltonu u Mercedesu.

To je pitanje za budućnost, ništa nije nemoguće. Mnogo poštujem Hamiltona. Voleimo da se trkamo i pobeđujemo najbolje, isto je kao što je bilo sa Mihaelom Šumaherom. Bilo je fantastično osvojiti titule dok je Mihael i dalje bio na stazi, pošto ne bi imale istu vrednost da nije bio“, otkrio je Španac.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda Velikom nagradom Kine, a akcija u Šangaju počinje u petak od 4 časa posle ponoći.