Verlajn se vraća u Bahreinu

Formula 1 12. apr 20172:57 > 2:59
Robert Cianflone/Getty Images

Vozač Zaubera Paskal Verlajn trebalo bi da se vrati u svoj bolid na Velikoj nagradi Bahreina predstojećeg vikenda, najavio je švajcarski tim.

Mladi Nemac je propustio prve dve trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 zbog nedovoljne fizičke spreme, na koju je uticala povreda leđa koju je doživeo u udesu na Trci šampiona u januaru.

Verlajn je vozio prvi trening na stazi “Albert park” na otvaranju sezone, ali je potom svoje mesto prepustio trećem vozaču Ferarija Antoniju Đovinaciju. Italijanski automobilista je impresionirao svojim ritmom, ali je imao dva teška udesa za dva dana tokom proteklog vikenda u Šangaju.

22-godišnji Verlajn je dobio zeleno svetlo lekara da vozi u Melburnu i Šangaju, ali je sam odlučio da nije dovoljno spreman. Zbog toga se i našao na udaru, pošto je u prošlosti bilo slučajeva da su vozači vozili, a da su bili u fizički lošijem stanju od njega, ali je njegov tim stao uz njega.

S lekarskog stanovišta, dobio je dozvolu da vozi još pre predsezonskih testiranja. Sve ostalo je bilo pitanje njegove fizičke spremne i njegove želje da želi da da 100 odsto od sebe tokom trke. Kada smo stigli u Melburn, nije bilo indikacija da bismo mogli da se nađemo u ovakvoj situaciji, pošto je Paskal, kao veoma ambiciozan vozač, hteo da vozi. Ali, shvatio je da ima odgovornost prema timu i da ako nije 100 odsto spreman to mora i da kaže”, rekala je prva žena Zaubera Moniša Kaltenborn.

Velika nagrada Bahreina, treća trka sezone Formule 1, na programu je u nedelju od 17 časova. Kompletnu akciju sa staze “Sakir” moći ćete da pratite od petka na Sport klubu 1.