Verlajn nije vozio zbog tri slomljena pršljena!

Formula 1 13. apr 201716:03 > 16:04
Robert Cianflone/Getty Images

Vozač Zaubera Paskal Verlajn odgovorio je onima koji su ga kritikovali što je propustio prve dve trke sezone Formule 1 time što je otkrio koliko je ozbilje povrede doživeo.

22-godišnji Nemac je novinarima pred Veliku nagradu Bahreina, koja je na programu predstojećeg vikenda, rekao da je pretrpeo prelom tri grudna pršljena u udesu na Trci šampiona u Majamiju u januaru.

Verlajn je bio imobilisan u naredne četiri nedelje, zbog čega je propustio važan deo fizičkih priprema za ovogodišnji šampionata.

Tokom testiranja na stazi „Katalunja“ nije kompletirao više od deset krugova u nizu, učestvovao je u pola dana akcije i stigao je na otvaranje sezone u Australiji sa samo nedelju i po dana ozbiljnih treninga.
Iako je učestvovao na prvom treningu na stazi „Albert park“, Verlajna je u Melburnu i Šangaju zamenio rezervni vozač Ferarija Antonio Đovinaci.

Pojedini stručnjaci i bivši vozači su javno kritikovali Verlajna, istakavši da bi oni vozili uprkos bolovima da ne bi rizikovali da izgube svoje mesto.

Da je u pitanju samo bol u mišićima, da li mislite da bi Zauber i Mercedes prihvatili da ne vozim? Nije mi stalo šta drugi kažu jer nisu znali u kakvoj sam situaciji, ali to komentarišu. Ako već ne znate kakve povrede je neko doživeo, ne bi trebalo da ga kritikujete. Jedna slomljena kost je nešto što možete da prevažiđete za nedelju i po dana, a ja sam imao prelome tri pršljena“, istakao je Verlajn, „Sa medicinske strane, sve je u redu. Mišići su se brzo obnovili jer sam vežbao. Mislim da ću biti dobro u bolidu, staza je ravna, nema mnogo izbočina“.

Akcija na stazi „Sakir“ počinje u petak u 13 časova, a sve treninge, kvalifikacije i trku moći ćete da pratite u direktnim prenosima na Sport klubu 1.