Botas: Načekao sam se, ali vredelo je

Formula 1 30. apr. 201716:34 > 16:36
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Vozač Mercedesa Valteri Botas bio je presrećan posle prve pobede u Formuli 1, do koje je došao na Velikoj nagradi Rusije, četvrtoj rundi sezone.

Botas je postao peti Finac koji je slavio u Formuli 1, posle Kekea Rozberga, Mike Hakinena, Kimija Raikonena i Heikija Kovalainena.

Finski automobilista je trijumfovao posle vođstva od starta do cilja, s izuzetkom nekoliko krugova posle odlaska u boks, ispred dvojca Ferarija Sebastijana Fetela i Kimija Raikonena.

Načekao sam se, više od 80 trka, ali vredelo je, vredelo je naučiti toliko toga usput. Čudna prilika mi se pružila tokom zime i moram da se zahvalim timu što su mi ovo omogućili. Moramo da nastavimo da se borimo, da se postaramo da budemo prvi i drugi. Presrećan sam“, rekao je Botas.

Botas je u samom finišu trke trpeo veliki pritisak, pošto mu se Fetel približio na manje od sekunde, ali nije uspeo da ga napadne.

Pokušao sam sve da bih sustigao Valterija. Pomislio sam da ću dobiti priliku na poslednjem pravcu. Mislio sam da ću moći, ali nisam bio siguran šta će Felipe Masa uraditi i na kraju sam izgubio vreme. Ali, nema veze, čestitam Valteriju, ovo je njegov dan“, naglasio je Fetel.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Španije 14. maja.