Masa: Fetel baš voli da se žali

Formula 1 1. maj. 201716:38 > 16:41
Podeli:
Dan Istitene/Getty Images

Vozač Vilijamsa Felipe Masa rekao je da je siguran da Sebastijan Fetel neće preteći Valterija Botasa u poslednjem krugu Velike nagrade Rusije, pošto se četvorostruki svetski šampion požalio svom timu da ga je Brazilac usporio.

Fetel je u samom finišu četvrte trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 sustigao Botasa, ali je, isto kao i vozač Mercedesa, naleteo na Masu. koji je imao krug zaostatka. Vozač Ferarija nije uspeo da pretekne Brazilca jednako brzo kao Botas, pa nije ni dobio pravu priliku da napadne vozača Mercedesa koji je u Sočiju ostvario prvu pobedu u karijeri.

Nemački automobilista je preko radija izrazio svoje nezadovoljstvo Masom, u čijem pravcu je i gestikulirao dok ga je preticao.

Rekao je nešto preko radija? On se nikada ne žali preko radija“, našalio se Masa posle trke, „Pomerio sam se pre četvrte krivine i on nije hteo da prođe, tako da sam video da se plaši da krene sa unutrašnje strane. Bio sam skroz levo i pustio sam ga odmah potom. Bio sam siguran da neće preteći Valterija u poslednjem krugu trke. Fetel baš voli da se žali“.

Masa je tokom većeg dela trke u Sočiju bio na šestom mestu, ali je zbog problema sa jednim pneumatikom neplanirano morao po drugi put u boks, pa je pao na devetu poziciju.

Imao sam trku u svom džepu. Bio sam skoro osam sekundi ispred Peresa i imao sam bolji ritam. Nažalost, u našem poslu vam se dešava da vam pukne guma“, istakao je Masa.

Brazilac je od početka sezone osvojio 18 bodova i drći osmo mesto u generalnom plasmanu, sa četiri boda manje od Peresa i Danijela Rikarda.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Španije 14. maja.