Hamilton: Nije smak sveta

Formula 1 1. maj. 201718:43 > 18:46
Podeli:
Dan Istitene/Getty Images

Trostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je da mu nije jasno zašto tokom trke za Veliku nagradu Rusije nije imao ritam. Vozač Mercedesa je, međutim, najavio da će pronaći odgovor pred narednu rundu šampionata, u Španiji.

Hamiltonov timski kolega je bio sjajan u Sočiju, gde je obezbedio prvu pobedu u karijeri, dok se Britanac mučio sa balansom i pregrejavanjem. Na kraju je zauzeo četvrto mesto, a njegovu situaciju dodatno komplikuje činjenica da su Botas i on imali slična podešavanja.

Nemam objašnjenje u ovom trenutku, ali ću ove nedelje pokušati da shvatim šta se desilo. Imam neke teorije i tome kako sam se osećao tokom trke i kvalifikacija, neke ideje, ali mi predstoji rad da
bismo ustanovili problem“, naglasio je Hamilton.

Britanac je dobro startovao i činilo se da bi mogao da pretekne Kimija Raikonena u borbi za treće mesto, međutim, problemi sa hlađenjem motora onemogućili su ga da uopšte izazove rivale za podijum. Pre njega su kroz cilj redom prošli Botas, Sebastijan Fetel i Raikonen.

Od petog kruga sam morao da usporim i ostanem četvrti. Mnogo puta sam poništavao podešavanja, temperatura se podizala, znao sam da ću biti četvrti od rane faze trke. Bio sam spor od subote, tako da to nije ništa promenilo. Pomislio sam da bih mogao da pariram vremenima vozača ispred sebe, ali je pitanje da li bi to potrajalo, izvesno ne sa podešavanjima koje sam imao. Pošto sam usporio zbog hlađenja motora, gubio sam po sedam desetinki, možda čak i sekundu po krugu“, rekao je vozač Mercedesa.

Posle takvog raspleta, Hamilton ima 13 bodova manje od Fetela koji vodi u generalnom plasmanu, ali Britanac trenutno ne razmišlja o tome.

To nije važno. Moramo da razumemo gde nam je brzina nestala ovog vikenda, šta nije bilo u redu sa podešavanjem i da se vratimo na narednoj trci. Mnogo još ima da se vozi, još sam drugi u poretku i nije smak sveta. Naravno, moram da nađem ritam koji sam imao“, istakao je Hamilton.

Naredna trka Formule 1 vozi se 14. maja na stazi „Katalunja“ za Veliku nagradu Španije.