Alonso: Ako ne počnem da pobeđujem promeniću tim

Formula 1 11. maj. 201719:35 > 19:50
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images Sport

Španac Fernando Alonso najavio je da će pregovarati sa bilo kojim drugim timom u narednoj sezoni Formule 1 ukoliko Meklarenovi bolidi ne postanu konkurentiji u 2018. godini.

Dvostrukom šampionu Formule 1 ugovor sa Meklarenom ističe krajem ove godine, a Alonso je najavio da želi konkurentniji bolid što je pre moguće.

Alonso se vratio u Meklaren 2015. godine, ali je imao razočaravajuće nastupe jer Honda nije isporučila motor kakav je tim očekivao.

35-godišnji vozač navodi da mu je prioritet da ostane u F1, ali je istakao da će potražiti priliku u bilo kom drugom timu ukoliko Meklaren-Honda uskoro ne pokaže napredak.

Moja namera i prioritet je da nastavim da se takmičim. Zadovoljan sam svojim sadašnjim timom, ali ne pobeđujemo. Ako do septembra ili oktobra budem u prilici da vidim jasan napredak i mogućnost da pobeđujemo u 2018. godini biću više nego srećan da ostanem u timu. Ako to ne bude slučaj, onda ću pregovarati sa ostalim timovima„, rekao je Alonso.

Španac će propustiti trku Formule 1 za Veliku nagradu Monaka, kako bi učestvovao na čuvenoj trci Indijanapolis 500, a rekao je da će o svojoj budućnosti u F1 razmišljati posle leta.

Razmisliću o tome šta dalje posle leta, jer je prestojeći period veoma težak za mene. Pripremam se za Indi 500 i teško mi je da mislim o bilo čemu drugom. Posle leta moram da odlučim šta je najbolje za mene u budućnosti. Možda potražim neke nove izazove izvan Formule 1, ali mi je ipak glavni cilj da ponovo osvojim F1 šampionat„, dodao je Alonso.

Problem sa motorima vozače Meklarena prati tokom cele sezone. Alonsov timski kolega Štofel Vandorne je imao neuspeli start trke u Bahreinu, a isto se desilo i Alonsu na trci za Veliku nagradu Rusije. Pored toga, Alonso nije završio nijednu od četiri dosadašnje trke F1 šampionata.

Ovo što se tokom 2017. godine dešava sa motorima je neprihvatljivo. Moramo da pokušamo da završimo sledeću trku. Nisam još nijednom prošao kroz cilj i to mora da se promeni. Nadam se da će sledeća trka biti pravi početak takmičenja za nas„, optimističan je Španac.

Takmičenje za Veliku nagradu Španije na stazi „Katalunja“ počinje u petak od 10 časova, a sve treninge, kvalifikacije i trku možete da pratite u direktnim prenosima na Sport klubu 1.