Baton: Brine me samo vrat

Formula 1 25. maj. 201710:04 > 10:07
Podeli:
Getty Images/Dan Istitene

Džejson Baton vraća se u Formulu 1 za Veliku nagradu Monaka, gde će zameniti Fernanda Alonsa u bolidu Meklarena. Jenson Button, Mclaren F1, Monaco Formula One Grand Prix

Britanac je bio šampion F1 2009, a povukao se na kraju prošle sezone. Pred nastup u Kneževini ističe da ne oseća pritisak.

„Veoma sa opušten. Vrlo uzbuđen, u stvari. Zanimljivo je vratiti se na samo jednu trku. A to što je Monako je veoma posebno. Već sam pobeđivao ovde. Živeo sam ovde 17 godina. Zbog toga sam uzbuđen, ali ne osećam nikakav pritisak. Zabrinut sam samo za vrat, ostalo će biti u redu“, rekao je Baton.

On će u Meklarenov bolid prvi put sesti na treningu u četvrtak, iako je imao priliku da ga testira u aprilu, ali je odbio da vozi u Bahreinu.

„Mislio sam da će biti potpuno beskorisno da vežbam na potpuno drugačijoj stazi. Bilo bi bolje da sam mogao da testiram bolid u boljoj situaciji, ali tako ne funkcioniše F1. Fizička sprema neće biti problem, vrat će mi malo nateći u četvrtak, ali imaćemo slobodan petak i moj fizioterapeut će ga spremiti za vikend. To je izazov ali smo zbog toga ovde, zar ne?“, rekao je Baton.

Meklaren je jedini tim koji u prvih pet trka nije osvojio nijedan bod ove sezone.

„Dobio sam sve potrebne informacije u poslednjih nekoliko dana – kako bolid funkcioniše, kako gume funkcionišu. Gume su bile prilično nezgodne u poslednjih nekoliko godina, sada su drugačije ali ću se prilagoditi. Nekoliko stvari će biti nezgodno ali je sve u trudu i radu na rešavanju problema“, zaključio je Baton.

Program u Monaku kreće u deset časova prvim zvaničnim treningom, drugi je od 14, treći je u subotu od 11, kvalifikacije od 14, a trka u istom terminu u nedelju.

Kompletan vikend u Monaku možete gledati na Sport Klubu 1.