Honda zrači optimizmom pred Baku

Formula 1 20. jun 201711:57 > 11:59
Podeli:
Getty Images/Clive Mason

Predstavnici Honde optimisti su po pitanju unapređenja svog motora pred Veliku nagradu Azerbejdžana, što nije ostvarena za trku u Kanadi iako je bilo u planu.

Meklaren, koji koristi Hondine motore, jedini je tim bez ijednog boda u dosadašnjem toku šampionata Formule 1.

Zbog problema sa motorima Fernando Alonso i Stifek Vandorn su u nekoliko trka morali da odustanu zbog problema sa Hondinim pogonom, a zbog promene motorne jedinice će krenuti sa začelja trke u Bakuu sledećeg vikenda.

„Biće nekih unapređenja kod sagorevanja motora u Bakuu. Ne mogu detaljno o specifikacijama, ali ćemo definitivno uvesti nešto novo čak iako bude osrednje“, rekao je direktor Honde za F1 JusukeHasegava.

Honda tokom sezone ima problema sa brzinom i pouzdanošću motora, koji ima problema sa vibracijama i manjkom od oko 90 konjskih snaga.

„Ukoliko poboljšamo sagorevanje, temperatura izduvnih gasova će se smanjiti, što smanjuje energiju koja se regeneriše kroz turbo, zbog čega je potrebno zameniti ove delove. Situacija je komplikovanija nego što ljudi mogu da zamisle“, dodao je Hasegava.

Velika nagrada Azerbejdžana na programu je 23-25. juna na ulicama Bakua, uz prenose treninga, kvalifikacija i same trke na Sport Klubu 1.