Rikardo potvrdio dominaciju na Hungaroringu

Formula 1 28. jul 201717:24 > 17:46
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Ishod drugog slobodnog treninga na Hungaroringu bio je istovetan prvom, pošto je opet najbrži bio vozač Red Bula Australijanac Danijel Rikardo.

Australijanac je najbrži krug izvezao u vremenu 1:18.455, 183 hiljaditinki brže od Sebastijana Fetela u Ferariju. Treći je bio Valteri Botas u Mercedesu, a njegov timski kolega Luis Hamilton završio je tek peti, čime je potvrđen trend sa prvog treninga, na kom su zauzeli iste pozicije, samo obrnutim redosledom.

Između Botasa i Hamiltona bio je Kimi Raikonen, koji je potvrdio dobru formu, jer je na prvom treningu zauzeo drugo mesto. U jednoj sekundi bio je još Maks Ferštapen, koji je za timskim kolegom Rikardom zaostao 496 hiljaditih delova sekunde.

Odličan je bio i Fernando Alonso koji je završio osmi. Trening je obeležio incident kada se Paskal Verlajn u Zauberu zakucao u zaštitnu ogradu, ali je prošao bez ozbiljnijih posledica.

Sva dešavanja iz Mađarske, treći slobodan trening (11 časova) i kvalifikacije u subotu (14 časova), kao i trku u nedelju (14 časova) možete pratiti u direktnom prenosu na Sport klubu 1.