Rikardo: Maks? Rešeno je na pravi način

Formula 1 31. jul 201715:40 > 15:44
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Vozač Red Bula Danijel Rikardo rekao je da je spreman da zaboravi incident sa svojim timskim kolegom Maksom Ferstapenom u prvom krugu trke za Veliku nagradu Mađarske.

U drugoj krivini staze „Hungaroring“, u borbi za poziciju, mladi Holanđanin je napravio grešku i udario pravo u Rikarda, za kojeg je potom trka bila dogova.

Australijanac je posle 11. trke sezone za Ferstapenov potez rekao da je bio u najmanju ruku amaterski, uz opasku: „Način na koji se Maks bude ponašao uticaće na to kako ćemo nastaviti dalje“.

Samo dan kasnije, Rikardo se oglasio na društvenoj mreži Tviter, istakavši da je situacija rešena i da su svi spremni da idu dalje. Ferstapen se izvinio i Rikardu i svom timu u intervjuima posle trke i još tada je najavio da će sa svojim timskim kolegom razgovarati nasamo.

„Bilo je teško izdržati jučerašnji dan. Tokom celog dana se spremate za tih nekoliko sati trkanja i sve se tako završi u trenu. Maks mi se izvinio posle trke i razgovarali smo u četiri oka“, istakao je Rikardo.

U komunikaciji sa timom tokom trke, Rikardo je nekoliko puta opsovao, a za Ferstapena je rekao da je loš gubitnik. Iako je jasno da se u intervjuima koji su usledili potom suzdržavao, Australijanac nije poštedeo 19-godišnjeg kolegu.

Ne voli kada je njegov timski kolega ispred njega. Bila je to loša greška. Blago je reći da je to do neiskustva, pre do nezrelosti“, istakao je Rikardo, koji je dodao da će o samom incidentu suditi po tome kako će se Ferstapen ponašati – u skladu sa svojim godinama ili će se poneti kao čovek i priznati svoju grešku.

Holanđanin je istakao da nije imao nikakve loše namere u duelu sa Rikardom.

Nisam želeo da udarim nikoga, posebno ne svog timskog kolegu, zbog odnosa kakav imam sa Danijelom. Sjajno se slažemo, smejemo se zajedno, tako da ovo nije bilo lepo i izvinjavam se Danijelu i timu“, naglasio je Ferstapen.

U Formuli 1 je sada letnja pauza, a šampionat se nastavlja Velikom nagradom Belgije 27. avgusta.