Prost: Sains popunjava rupu u Renou

Formula 1 25. okt 201718:33 > 19:33
Podeli:
Peter Fox/Getty Images

Ambasador Renoa i savetnik te ekipe u Formuli 1 Alen Prost rekao je da je dolazak Karlosa Sainsa junior veliki plus za dalji razvoj francuskog tima.

Peter Fox/Getty Images

Sains je debitovao za Reno proteklog vikenda, na Velikoj nagradi SAD, gde je zauzeo sedmo mesto, dok je njegov kolega iz ekipe Niko Hilkenberg odustao. Španski vozač je potpisao ugovor sa Renoom za 2018. godinu, ali je ranije debitovao, pošto se francuski tim dogovorio sa ekipom Toro Roso oko njegovog ranijeg prelaska. Sains je zamenio Džoliona Palmera u timu.

Uvek postoji rizik kada promenite vozača usred sezone, ali je to upravo ono što smo želeli„, rekao je Prost i dodao da bi Reno bio peti u generalnom plasmanu da je imao dvojicu vozača koji su konstantno osvajali bodove.

Hilkenberg je do sada osvojio 34 boda, a Palmer samo osam, a Reno je tri trke pre kraja sezone na sedmoj poziciji među konstruktorima. Vilijams na petom mestu ima 24 boda više.

Četvorostruki prvak Formule 1 je izjavio i da je srećan što je Sains došao u francuski tim, kao i da ima želju da ekipa razvije dobar odnos sa njim.

Imamo sreće što je Karlos kod nas jer smo zaista želeli da dođe. Ipak, on neće biti ovde na duži period, pa ćemo morati da budemo oprezni„, dodao je Prost, istakvši da budućnost mladog Španca zavisi od Red Bula, u čijem je programu vozača.

Prost je prokomentarisao i prvi nastup španskog vozača za Reno i istakao da je mlad, ali da je u redu i ako greši.

Mlad je, normalno je da greši, to je nebitno. Moraće da se ponaša malo drugačije jer će morati da se nosi sa većim pritiskom, ali mislim da je spreman za to“, završio je Prost.

Sains je u Formuli 1 debitovao 2015. godine, a najbolji rezultat ostvario je na ovogodišnjoj Velikoj nagradi Singapura, na kojoj je zauzeo četvrto mesto.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda u Meksiku.