Masino drugo, definitivno "zbogom" Formuli 1

Formula 1 4. nov. 201714:34
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Vozač Vilijamsa Felipe Masa (36) povući će se iz Formule 1 na kraju tekuće sezone.

Brazilac, koji iza sebe ima 367 trka, još na kraju prošle godine objavio je da se povlači, ali je na nagovor ljudi iz Vilijamsa produžio karijeru i zamenio je Valterija Botasa.

Masa je ove sezone osvojio 36 bodova, četiri manje od timskog kolege Lensa Strola.

Takođe, Masa je rekao da bi se vratio i za svoju 16. sezonu, mada samo za Vilijams, ali u timu nisu baš žurili da mu ponude produženje saradnje.

Sve je izglednije da će Strolove kolege sledeće sezone biti ili Pol di Resta ili Robert Kubica, tako da je Masa rešio da se povuče.


“Kao što svi znate, posle objave povlačenja iz Formule 1 prošle godine, pristao sam da se vratim i pomognem Vilijamsu. Nosim toliko lepih uspomena dok se pripremam za dve poslednje trke (Brazil i UAE) i, iako će obe trke biti emotivne, radujem se tome da završim sa stilom i da se spremim za novo poglavlje u karijeri“,
napisao je na društvenim mrežama Masa, koji će karijeru najverovatnije nastaviti u Formuli E.

Iz tima su se zahvalili Masi na svemu što im je pružio u poslednje četiri godine, pogotovo na odluci da se vrati iz penzije posle emotivnog ispraćaja prošle godine.

Tokom svojih 15 sezona u Formuli 1 Masa je imao 11 pobeda, 41 put je bio na podijumu, 16 puta je startovao sa pol pozicije, a 2008. godine bio je drugi u generalnom plasmanu, iza Luisa Hamiltona.