Britanski tinejdžer menja Batona u Meklarenu

Podeli:
McLaren Technology Centre

Mladi britanski automobilista Lando Noris biće rezervni i test vozač Meklarena naredne sezone, objavio je britanski tim. Noris će na tom mestu zameniti Džensona Batona, koji se povukao iz Formule 1 prošle godine, ali je vozio u Monaku umesto Fernanda Alonsa.

17-godišnji Noris je bio deo Meklarenovog programa za mlade vozače od početka godine, a naredne sezone bi trebalo da vozi u Formuli 2, posle osvojene titule evropskog šampiona u Formuli 3.

Lando je neverovatan mladi talenat. Zaslužio je ovo mesto, a ono je potvrda našeg poštovanja njegovih sposobnosti“, rekao je izvršni direktor Meklarena Zak Braun,Letos je testirao Meklaren i bio je impresivan, a to je još jedan dokaz da je spreman da napravi korak napred i preuzme takvu ulogu i odgovornost. U Meklarenu želimo da mu pomognemo da postigne svoj gol i trka se u Formuli 1“.

Noris, koji puni 18 godina sledeće nedelje, prisustvovaće trkačkim vikendima i imaće aktivnu ulogu na testiranjima i u simulatoru. Takođe će biti zamena za Fernanda Alonsa i Stofela Vandornea ukoliko neki od njih dvojice ne bude mogao da vozi.

Još radim vredno da bih kompletirao svoj program za sledeću godinu. Blizu smo različitih frontova, ali ništa još nije zvanično. Nadam se da ćemo moći da objavimo nešto uskoro“, naglasio je Noris.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Brazila predstojećeg vikenda.