Fitipaldijev unuk naredni Brazilac u F1?

Formula 1 20. nov 201714:46 > 14:49
Podeli:
Drew Gibson/Getty Images

Unuk legendarnog Emersona Fitipaldija Pjetro rekao je da želi da se okuša u Formuli 1 i da je odlučan u nameri da period bez Brazilaca u tom šampionatu bude što kraći.

Mladi Brazilac je proteklog vikenda osvojio titulu u Svetskoj seriji formule V8 i tako je dobio priliku da testira Poršeov hibrid za Svetski šampionat izdržljivosti.

Fitipaldi sada razmatra opcije za 2018. godine, a glavni cilj mu je da napravi korak napred u jednosedima uprkos tome što je impresionirao za volanom Poršea.

Formula 2 je mogućnost. Takođe, razmišljam o Formuli 1. U ovom trenutku sam fokusiran na jednosede. Titula u Svetskoj seriji me kvalifikuje za superlicencu i to mi pomaže što se tiče budućnosti“, rekao je Fitipaldi.

Odluka Felipea Mase da se povuče na kraju ove sezone znači da nijedan Brazilac neće voziti u Formuli 1 naredne godine. To će biti prvi put od debija Emersona Fitipaldija 1970. godine da neće biti brazilskog automobiliste u šampionatu sa stalnom vožnjom.

Mladi Fitipaldi kaže da vredno radi da bi postao Masin naslednik i sledeći brazilski vozač u Formuli 1, pošto su njegovi sunarodnici Brazil učinili jednom od najuspešnijih nacija u šampionatu. Fitipaldi je osvojio dve titule, Nelson Pike tri, isto koliko i Aerton Sena.

Nažalost, sledeće godine neće biti Brazilaca u Formuli 1. Otkako je moj deda počeo da se trka u sedamdesetim godinama prošlog veke, uvek je bilo brazilskih vozača. Vredno radimo da bismo uspeli u svojoj nameri, a nadam se da neću samo stići do Formule 1, već ću omogućiti brazilskoj zastavi da se ponovo viori na podijumu“, naglasio je Fitipaldi.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 završava se predstojećeg vikenda trkom za Veliku nagradu Abu Dabija.