Nema više dileme: Alfa Romeo se vraća u Formulu 1

Formula 1 29. nov 201713:10 > 13:24
Podeli:
Getty Images

Poznati italijanski automoto brend vraća se u najbrži cirkus posle 32 godine, a naredne sezone biće u partnerstvu sa Zauberom, samim tim i Ferarijem.

Alfa Romeo ulazi u Zauber, koji će se sledeće sezone zvati Alfa Romeo Zauber F1 Tim, a dogovor bi trebalo da uključi stratešku, komercijalnu i tehnološku saradnju, kao i u domenu inžinjerskog i tehničkog osoblja. Inače, do ovog sporazuma došlo je posredstvom prvog čoveka Ferarija Serđa Markjonea, što je u duhu dugogodišnje saradnje dva tima.

Ovaj sporazum sa Zauberom omogučiće značajan iskorak u osvežavanju brenda Alfa Romeo, koji se vraća u Formulu 1 posle više od tri decenije. Kao značajana marka koja je pomogla da se kreira slavna istorija ovog sporta Alfa Romeo će se pridružiti mnogim auto gigantima koji učestvuju u Formuli 1 – rekao je Markjone.

Alfa Romeo je poslednji put učestvovala u „najbržem cirkusu“ 1985. a najslavnije dane imala je u sezoni 1950. i 1951. kada su za njihov tim vozili Nino Farina i Huan Manuel Fanđo, koji se okitio titulama tih godina.