Meklaren se vratio svojim korenima

Formula 1 23. feb. 201814:38 > 14:44
Podeli:
Handout/Getty Images

Tim Meklarena ušao je u novu eru zahvaljujući partnerstvu sa Renoom, a tim povodom se vratio svojoj originalnoj narandžastoj boji.

Britanski tim je u petak predstavio novi bolid – model MCL33, koji je većim delom narandžast, ali ima pojedine delove koji su plavi. Jedini izuzetak je ‚oreol‘, zaštita za glave vozača, koji je od ove sezone obavezan deo bolida, koji je crn.

Meklaren je izgledom novog bolida jasno svima stavio do znanja da sluša svoje navijače, kojima se nije svidela prošlogodišnja crno-narandžasta kombinacija.

Podsetimo, kada je Brus Meklaren osnovao britanski tim, bolidi te ekipe su bili narandžasti, a Meklaren se toj boji poslednjih godina vraćao samo za pojedina predsezonska testiranja.


Meklaren je odlučio da za ovu sezonu zadrži Fernanda Alonsa i Stofela Vandornea, koji se nadaju mnogo boljim rezultatima nego što je bio slučaj u poslednje tri godine, tokom partnerstva sa Hondom.

Prva predsezonska testiranja počinju u ponedeljak na stazi „Katalunja“, a nova sezona startuje trkom za Veliku nagradu Australijeb 25. marta.