Došao je i taj dan – Meklaren impresioniran Hondom

Formula 1 8. mar. 201811:43 > 11:46
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Izvršni direktor Meklarena Zak Braun priznao je da je njegov tim impresioniran svojim bivšem dobavljačem motora Hondom, koja se odlično pokazala tokom testiranja sa svojim novim partnerom Toro Rosom.

Britanska ekipa je u poslednje tri godine sarađivala sa japanskom kompanijom, ali je taj period protekao u znaku velikih problema sa pouzdanošću motora. Zbog toga je na kraju prošle sezone došlo do raskida saradnje, a Meklaren je započeo novu eru sa Renoom, samo što je od početka predsezonskih testiranja prešao najmanju kilometražu od svih timova.

Toro Roso i Honda nisu imali većih problema u pripremama za novu sezonu, a posle pet dana testiranja kompletirali su 497 krugova u poređenju sa 355, koliko je upisao Meklaren.

Smatram da rade veoma dobar posao. Mi smo fokusirani na svoj program. Očekivano je da se javljaju poređenja između njih i nas, ali mi mislimo na sebe i uvereni smo da ćemo imati dobru sezonu“, naglasio je Braun.

Braun je, takođe, istakao da je oduvek očekivao da će Hondin program u Formuli 1 jednog dana postati uspešan.

Mark Thompson/Getty Images

Znamo da su oni sjajna kompanija i da je samo pitanje vremena kada će napredovati. Dobri su na testiranjima i drago nam je zbog njih“, rekao je Braun.

Vozač italijanskog tima Brendon Hartli naglasio je da je rad sa Hondom za sada besprekoran.

Rade vredno, do sada nismo imali nikakvih problema sa pouzdanošću, s njihove strane je bilo sve kako treba. Sve je izuzetno pozitivno“, istakao je Hartli, „Generalno sam pozitivno razmišljao pre nego što smo počeli testiranja. Zbog svog zdravog razuma nije bilo poente da očekujem da će se nešto loše desiti. Kada sam stigao u fabriku, osetio sam veliko samopouzdanje kod svih u timu. Zbog toga sam imao i velika očekivanja, a sve se do sada i ispunilo“.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Australije 25. marta, a kao i prethodnih sezona moći ćete da ga pratite u direktnim prenosima na Sport Klubu.