Hamilton: Fetel i Botas? Potpuno ludo

Formula 1 24. jun. 201818:36 > 18:37
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je uživao u Velikoj nagradi Francuske, osmoj trci sezone, na kojoj je došao do 65. pobede u karijeri.

Četvorostruki svetski šampion je na stazi „Pol Rikar“ upisao svoj treći trijumf u ovogodišnjem šampionatu, zahvaljujući kojem je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu. Britanac je vodio od starta do cilja, sa izuzetkom kratkog perioda kada je otišao u boks po nove pneumatike, pošto je izbegao haos na samom startu i njegova pobeda nijednog trenutka nije došla u pitanje.

Osećam se zahvalno zbog izuzetno dobrog vikenda. Moji momci, sa njima sam šest godina, i oni pomeraju granice već šest godina, nikada ne odustaju, tako da želim da se zahvalim njima, ali i celoj fabrici. Bio je ovo sjajan dan, uživao sam u trci. Vreme je bilo veoma dobro i bilo je lepo videti toliko ljudi na stazi„, rekao je Hamilton.

Hamilton sada na čelu generalnog plasmana ima 14 bodova više od Sebastijana Fetela, koji je posle greške na startu i incidenta sa Valterijem Botasom trku završio na petom mestu.

Nisam razmišljao o tome, ali tu želim da budem„, istakao je Hamilton.

Posle trke, Hamilton je odgledao snimak incidenta između Fetela i Botasa, a zatim prokomentarisao da je vozač Ferarija trebalo da bude kažnjen oštrije od pet sekundi.

Izbacio ga je sa staze, to je potpuno ludo„, naglasio je branilac titule.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Austrije već narednog vikenda.