Fetel: Bila je moja greška

Formula 1 24. jun. 201818:54 > 18:57
Podeli:
Charles Coates/Getty Images

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je svestan da je pogrešio na startu Velike nagrade Francuske i tako ugrozio trku i sebi i Valteriju Botasu u bolidu Mercedesa.

Fetel je startovao sa treće pozicije, iza aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona i Botasa, a kada je krenuo u napad na Finca napravio je grešku na kočenju i obojicu izbacio sa staze. Srećom, njih dvojica su uspeli da se vrate na stazu i domognu se boksa, pa tako i nastave trku, a uprkos kazni od pet sekundi zbog izazivanja tog incidenta, četvorostruki svetski šampion je kao petoplasirani prošao kroz cilj.

Dobro sam startovao, ali nisam imao gde. Bila je to moja greška. Pokušao sam rano da kočim i nisam imao prostora. Valteri je pokušao da vrati poziciju, što je i bilo u redu, ali nisam imao gde. Pokušao sam da usporim, ali nisam imao prijanjanje, što je i dovelo do kontakta sa Valterijem„, istakao je Fetel.

Nemački automobilista je istakao da je posle incidenta pokazao da po ritmu može da parira Mercedesu na stazi „Pol Rikar“.

Imali smo dobar ritam, ali sam pokušavao da se probijem, pa sam tako i istrošio pneumatike. Imali smo zaista pristojan ritam da bismo se barem borili sa Mercedesom„, naglasio je Fetel.

Trijumf na Velikoj nagradi Francuske, koja se posle deset godina vratila u kalendar, ostvario je Hamilton, a tako je i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 14 bodova više od Fetela.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Austrije već narednog vikenda.