Ferstapen: Možda bi Fetel trebalo da promeni stil

Formula 1 24. jun 201822:11 > 22:13
Charles Coates/Getty Images

Vozač Red Bula Maks Ferstapen u šali je nagovestio da bi Sebastijan Fetel trebalo da promeni stil vožnje, pošto je četvorostruki svetski šampion bio vinovnik incidenta u prvom krugu Velike nagrade Francuske.

Sâm Ferstapen se naslušao sličnih komentara od početka ove sezone, ali poslednjih nedelja nije bilo razloga za to, za šta je potvrda došla i u nedelju, pošto je Veliku nagradu Francuske završio na drugom mestu, iza Luisa Hamiltona u Mercedesu.

Iskreno, to je neprihvatljivo. To su svi pričali meni na početku sezone, tako da mislim da bi sada trebalo da bude isto. I, naravno, Seb ne bi trebalo da uradi ništa, samo da nastavi da vozi, nauči nešto iz ovoga i nastavi dalje. To je moj savet„, rekao je Ferstapen.

Posle početka sezone, koji su obeležili brojni incidenti u kojima je učestvovao, Ferstapen je tri od poslednje četiri trke završio na podijumu.

Fetel je startovao sa treće pozicije na stazi „Pol Rikar“, iza dvojca Mercedesa Luisa Hamiltona i Valterija Botasa, ali je već posle nekoliko krivina napravio grešku i sa staze izbacio i sebe i Finca. Četvorostruki svetski šampion je pao na začelje, potom je kažnjen pet sekundi, ali je uspeo da se probije do petog mesta, dok je Botas kroz cilj prošao dve pozicije iza njega.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Austrije već narednog vikenda.