Meklaren objavio promene u rukovodećem timu

Formula 1 4. jul 201811:37 > 11:39
Mark Thompson/Getty Images

Meklaren je u sredu objavio promene u sastavu tima koje na snagu stupaju odmah.

U utorak je izvršni direktor Meklarena Zak Braun prihvatio ostavku Erika Bulijera, sada već bivšeg trkačkog direktora. Takođe je u sredu objavio imena rukovodilaca u timu koji je sada nešto manji nego ranije.

Simon Roberts, šef operacija, ubuduće će nadgledati i proizvodnju kao i logistiku i inženjerski deo poslova. Andrea Stela biće odgovorna za detalje vezane za trke. Žil de Feran je novi sportski direktor i rukovodiće celim timom kako bi on bio ekikasniji.

U Meklarenu se nadaju da će na ovaj način investicije biti usmerene na nove talente i vraćanje Meklarena na staze uspeha.

„Ono što naš bolid pokazuje ove sezone nije u skladu sa očekivanjima koja smo imali pre početka, posebno nije u skladu sa očekivanjima naših vernih navijača. To svakako nije greška stotina posvećenih radnika u Meklarenu. Razlog je sistemski i strukturalni i to zahteva velike promene. Današnje promene su samo prvi korak ka ispravljanju grešeka. Voleo bih da se u ime svih zahvalim Eriku na doprinosu Meklarenu i želim mu sve najbolje u budućnosti“, rekao je Zak Braun.

„Veoma sam ponosan što sam radio sa ovako briljantnim timom u protekle četiri godine. Mislim da je sada pravo vreme da se povučem. Želim svima u meklarenu sve najbolje u ovoj i predstojećim sezonama“, poručio je na odlasku Bolijer.