Meklaren tehničkog direktora pronašao u Toro Rosu

Formula 1 26. jul 201820:00 > 20:02
Podeli:
Peter Fox/Getty Images

Ekipa Meklarena objavila je da će Džejms Ki preuzeti ulogu tehničkog direktora u poslednjem u nizu poteza britanskog tima kojim će pokušati da postane konkurentniji u Formuli 1.

Ki će napustiti istu funkciju u ekipi Toro Rosu, a u Meklaren će preći čim mu prođe otkazni rok. Može da se desi da taj transfer neće proteći bez problema, pošto čelnik italijanskog tima Franc Tost tvrdi da 46-godišnji Britanac ima važeći dugogodišnji ugovor i nema dozvolu da promeni tim. Zbog toga nema informacija kada će se Ki naći na novoj funkciji.

Meklaren je istog dana kada je objavljeno angažovanje novog tehničkog direktora ostao bez direktora inženjera Meta Morisa. On je bio član tročlanog tima čelnika zaduženih za tehniku koje je imenovao sada već bivši trkački direktor Erik Bulije, koji je raspušten posle loših rezultata ove sezone. Prethodno je tim napustio i Tim Gros, dok je samo prvi čovek aerodinamike Piter Prodromu ostao na svojoj poziciji.

Bulije je napustio Meklaren ranije ovog meseca, a njegova pozicija je ukinuta i zamenjena novom podelom vlasti. Andrea Stela, koji je stigao u Meklaren 2015. godine iz Ferarija zajedno sa Fernandom Alonsom, imenovan je za izvršnog direktora, dok je nekadašnji šampion Indikara Žil de Feran postao sportski direktor britanskog tima.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda Velikom nagradom Mađarske, a potom sledi letnja pauza.